Year: 2005

Uncategorized

Vota të hapura për të siguruar institucione të hapura dhe të përgjegjshme

Vota të hapura për të siguruar institucione të hapura dhe të përgjegjshme Botuar tek gazeta Standard   Para pak ditësh u votua për procedurën e votimit të hapur për emërimin apo shkarkimin e drejtuesve të disa institucioneve të caktuara. Në fakt kjo çështje hap një debat bërë edhe qindra vjet më parë kur kanë qenë […]

Uncategorized

Iluzionet për “Despotin e ndritur”

  Iluzionet për “Despotin e ndritur” Botuar tek Gazeta Panorama     Në Evropën e shekullit të 18-të reagimi ndaj absolutizmit monarkik i frymëzuar nga humanizmi çoi ne lindjen e rrymës së Iluminizmit. Mes iluministëve spikaste Monteskje i cili në librin “Fryma e Ligjeve” mendonte se problemi I kohës qëndronte tek përqendrimi I pushtetit tek […]

Uncategorized

Qorrsokaku i liberalizimit socialist te arsimit te larte

QORRSOKAKU I LIBERALIZIMIT SOCIALIST TE ARSIMIT TE LARTE Botuar tek gazeta Panorama     Me afrimin e vitit të ri shkollor, çështja e liberalizimit të shkollave të larta është bërë mbizotëruese në debatin publik. Edhe pse për maturantët e sapodalë nga shkollat e mesme kjo çështje tingëllon e ëmbël pas shmang ethet e provimeve të […]

Uncategorized

Hapja e Universiteteve të reja si Hopi i Madh Përpara

Hapja e Universiteteve të reja si Hopi i Madh Përpara Botuar tek gazeta Panorama Në vitin 1958 Mao Ce Duni hartoi dhe vuri ne jetë një strategji të quajtur “Hopi i madh përpara” e cila sipas tij do të bënte të mundur nëpërmjet kolektivizimit dhe krahut masiv të punës që prodhimi kinez i çelikut të […]

Uncategorized

Analiza e munguar për një anëtarësim të vonuar

Analiza e munguar për një anëtarësim të vonuar Botuar tek gazeta Shekulli     Zhvillimi dhe përfundimi i stërvitjes ushtarake të zhvilluar javës së kaluar në gjirin e Vlorës, pati në median shqiptare shumë më shumë jehonë se deklaratat e Brukselit që bënë të ditur në fillim të muajit se zgjerimi i ardhshëm i traktatit […]

Uncategorized

Liberalizimi i universiteteve dhe tregu i punes

Liberalizimi i universiteteve dhe tregu i punes Botuar tek gazeta Biznesi     Çështja e liberalizimit të universiteteve ka zënë një vend kyç për sa i përket vëmendjes së opinionit publik dhe debateve që ka ngjallur. Mënyra se si në tërheqje e sipër qeveria socialiste ndërmori procesin e liberalizimit që ishte proklamuar në fushatë nga […]

Uncategorized

Pse ikën truri e nuk kthehet, si dhe pse nuk krijohet tru i ri në Shqipërië

Pse ikën truri e nuk kthehet, si dhe pse nuk krijohet tru i ri në Shqipërië gazeta Metropol Veprimtaria e Organizitës së Studentëve Shqiptarë në Botë para pak kohësh pati goxha bujë në opinionin publik shqiptar. Për shumë njerëz u duk se rreze të forta shprese u hapën befas për të mirën e Vatanit. Kjo […]

Uncategorized

Dita e Verës , “Bukë dhe Shfaqje”

Dita e Verës , “Bukë dhe Shfaqje” Botuar tek gazeta Metropol Një ndër gjerat më spikatëse tek romakët ka pas qënë dashuria e madhe për zbavitjet spektakulare. E natyrshme kjo për një popull mesdhetar si romakët, të cilët po si ne shqiptarët sot, jepeshin me kënaqësi ndaj dëfrimeve masive dhe qejfeve kolektive. Një ndër shkrimtarët […]

Uncategorized

Suksesi i politikës së jashtme të Bushit : zëri i Shumicës së heshtur më në fund po dëgjohet.

Suksesi i politikës së jashtme të Bushit : zëri i Shumicës së heshtur më në fund po dëgjohet. Botuar tek gazeta shekulli Te shtunën filloi tërheqja e trupave Siriane nga Libani duke i dhënë fund një pushtimi prej disa dekadave si dhe duke çuar drejt rrugës së zgjidhjes së konfliktit të konfliktit të brendshëm të […]

Back To Top