Month: September 2009

Uncategorized

RROKOPUJA E KAPITALIT SOCIAL SHQIPTAR

RROKOPUJA E KAPITALIT SOCIAL SHQIPTAR botuar tek gazeta Shqip Në shkencat politike gjithnjë e më shumë po zë hapësirë studimi i rolit të të ashtuquajturit ‘kapitali social‘, në zhvillimin e një vendi. Lidhur me këtë temë, spikat puna e Robert Putnam, i cili zhbironte se çfarë e bënte funksionale demokracinë. Përse në disa vende, institucionet […]

Uncategorized

TURIZMI SHQIPTAR, NJE ILUZION TEJMASE I USHQYER

TURIZMI SHQIPTAR, NJE ILUZION TEJMASE I USHQYER botuar tek gazeta Shqip Eshtë bërë tanimë traditë në Shqipëri që, çdo sezon turistik të shoqërohet me komente entuziaste për ecurinë dhe zhvillimin “marramendës” të turizmit shqiptar. Toni i papërmbajtur optimist me të cilin komentohet turizmi shqiptar, si dhe të dhënat, gati-gati të kujtojnë arritjet e planeve pesëvjeçare […]

Back To Top