Month: October 2009

Uncategorized

Gara drejt fundit

Gara drejt fundit Botuar tek gazeta Shqip Konformizmi dhe sjellja kolektivisht në mënyrë të ngjashme është fatkeqësisht ndër trashëgimitë më tipike që kemi marrë prej komunizmit. Kjo manifestohet me atë fenomen që në terminologjinë e shkencave sociale quhet “herd behaviour” dhe që më së miri mund të shqipërohej në shqip si “sjellje e kopesë”. Sjellja […]

Uncategorized

Shtet pa dinjitet

Shtet pa dinjitet Botuar tek gazeta Shqip Intensiteti i zhvillimeve të përditshme politike shpesh na shkëput nga panorama e përgjithshme e zhvillimeve historike që ndodhin në vendin tonë dhe na përqendrojnë tek probleme të panumërta që i lënë vendin njëra tjetrës por pa u zgjidhur asnjëherë. Shpesh zgjedhim që të mos e shohim panoramën e […]

Back To Top