Month: June 2005

Uncategorized

Qorrsokaku i liberalizimit socialist te arsimit te larte

QORRSOKAKU I LIBERALIZIMIT SOCIALIST TE ARSIMIT TE LARTE Botuar tek gazeta Panorama     Me afrimin e vitit të ri shkollor, çështja e liberalizimit të shkollave të larta është bërë mbizotëruese në debatin publik. Edhe pse për maturantët e sapodalë nga shkollat e mesme kjo çështje tingëllon e ëmbël pas shmang ethet e provimeve të […]

Uncategorized

Hapja e Universiteteve të reja si Hopi i Madh Përpara

Hapja e Universiteteve të reja si Hopi i Madh Përpara Botuar tek gazeta Panorama Në vitin 1958 Mao Ce Duni hartoi dhe vuri ne jetë një strategji të quajtur “Hopi i madh përpara” e cila sipas tij do të bënte të mundur nëpërmjet kolektivizimit dhe krahut masiv të punës që prodhimi kinez i çelikut të […]

Uncategorized

Analiza e munguar për një anëtarësim të vonuar

Analiza e munguar për një anëtarësim të vonuar Botuar tek gazeta Shekulli     Zhvillimi dhe përfundimi i stërvitjes ushtarake të zhvilluar javës së kaluar në gjirin e Vlorës, pati në median shqiptare shumë më shumë jehonë se deklaratat e Brukselit që bënë të ditur në fillim të muajit se zgjerimi i ardhshëm i traktatit […]

Uncategorized

Liberalizimi i universiteteve dhe tregu i punes

Liberalizimi i universiteteve dhe tregu i punes Botuar tek gazeta Biznesi     Çështja e liberalizimit të universiteteve ka zënë një vend kyç për sa i përket vëmendjes së opinionit publik dhe debateve që ka ngjallur. Mënyra se si në tërheqje e sipër qeveria socialiste ndërmori procesin e liberalizimit që ishte proklamuar në fushatë nga […]

Back To Top