Month: February 2010

Uncategorized

Patriotizmi shqiptar midis kozmopolitanizmit dhe provincializmit

Patriotizmi shqiptar midis kozmopolitanizmit dhe provincializmit botuar tek gazeta Shqip Tërësia territoriale është padyshim një ndër dy tre gjërat më të rëndësishme dhe delikate në gjithë historinë e cilitdo shteti por në Shqipëri është trajtuar nga qeveritarët si të ishte diçka teknike, rastësore e periferike. Vendimi unanim i gjykatës kushtetuese jo vetëm që tregoi shkeljen […]

Uncategorized

Pas rënies së murit të Shengenit

Pas rënies së murit të Shengenit botuar tek gazeta Shqip Një ndër gjërat që e bën Shqipërinë të famshme në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare është izolimi i skajshëm gjatë së kaluarës komuniste duke bërë shërbyer si ilustrim klasik në literaturë sa herë përmendet termi autarki. Vetëm ndonjë vend si Korea e Veriut mund ta rivalizonte […]

Back To Top