Month: January 2008

Uncategorized

Alarm i Rreme: paniku i shtimit te universiteteve private

Alarm i Rreme: paniku i shtimit te universiteteve private Botuar tek revista Klan   Pak muaj më parë nëpër mediat shqiptare gëlonin reklamat e universiteteve të ndryshme private që janë hapur viteve të fundit në Shqipëri dhe kjo prani e theksuar e tyre në sferen publike ka bërë që shumë ithtarë të sektorit publik të […]

Uncategorized

TVSH-ja si pleh qe kultivon injorancën e ndot klimën e biznesit

TVSH-ja si pleh qe kultivon injorancën e ndot klimën e biznesit Botuar tek gazeta Panorama Politika fiskale më e fundmit e vendosjes së TVSH-së për arsimin privat dhe për importin e librave të huaj erdhi si rrufe në qiell të kthjellët. Kjo sepse procesi u bë me ngut të madh pa konsultim me palët e […]

Uncategorized

Debati i ëorientuar i reformës elektorale

Debati i ëorientuar i reformës elektorale Botuar tek gazeta Panorama Në vendin tonë është rihapur debati për reformimin e sistemit elektoral duke vënë në pikëpyetje atë ekzistuesin. Mirëpo fatkeqësisht përqasja e këtij debati është tejet subjektiv dhe lë mënjanë një ndër faktorët kryesorë të analizës, zbatueshmërinë e ligjit.  Në rastin e parë secili nga aktorët […]

Uncategorized

Debati i çorientuar i reformës elektorale

Debati i çorientuar i reformës elektorale Botuar tek gazeta Panorama Në vendin tonë është rihapur debati për reformimin e sistemit elektoral duke vënë në pikëpyetje atë ekzistuesin. Mirëpo fatkeqësisht përqasja e këtij debati është tejet subjektiv dhe lë mënjanë një ndër faktorët kryesorë të analizës, zbatueshmërinë e ligjit.  Në rastin e parë secili nga aktorët […]

Back To Top