Uncategorized

Dora e dukshme dhe e gabushme e shtetit në ekonominë shqiptare

Dora e dukshme dhe e gabushme e shtetit në ekonominë shqiptare botuar tek gazeta Shqip Një ndër burimet kryesore të krizës së madhe që ka kapur ekonominë amerikane gjatë këtyre viteve dhe si pasojë gjithë ekonominë botërore, gjendet tek tregu i ndërtimit në Amerikë dhe politikat shtetërore të rrugës së tretë të ndjekura nga Bill […]

Uncategorized

Qëndrimi i Tiranës ndaj Kosovës dhe çelësi i zgjidhjes

Qëndrimi i Tiranës ndaj Kosovës dhe çelësi i zgjidhjes botuar tek gazeta Shqip Kësaj të hëne u zhvillua në Manastir të Maqedonisë një konferencë rajonale dyditore për integrimin në NATO të vendeve nga Evropa Juglindore ku Kosova u privua nga pjesëmarrja. Mirëpo Shqipëria mori pjesë sikur mos të ishte asgjë mungesa e Kosovës ndërkohë që […]

Uncategorized

Shqipëria e humbur dhe rruga për ta shpëtuar

Shqipëria e humbur dhe rruga për ta shpëtuar botuar tek gazeta Shqip Një ndër epokat më të lavdishme të lëvizjes kombëtare shqiptare ka qenë padyshim lufta për mbrojtjen e Plavës dhe Gucisë prej forcave të Lidhjes së Prizrenit dhe popullsisë trime vendase gjatë dhjetorit 1879-janar 1880. Betejat e drejtuara nga Ali Pashë Gucia, Jakup Ferri, […]

Uncategorized

Bursa apo stili i vjetër i hapjes së shkollave të reja

Bursa apo stili i vjetër i hapjes së shkollave të rejabotuar tek gazeta Shqip Pak ditë më parë, Kryeministri shpalli një nismë të re arsimore, atë të hapjes së katër fakulteteve të teknologjisë së informacionit, ndërkohë që arsimi i lartë shtetëror tashmë është i tejfryrë me institucione, studentë dhe programe dhe tejet i mangët për […]

Uncategorized

Komisioni i Shërbimit Civil, ai i Ruzhdies dhe greva e uris

Komisioni i Shërbimit Civil, ai i Ruzhdies dhe greva e urisë botuar tek gazeta Shqip E gjithë vëmendja e opinionit publik tanimë është përqëndruar tek greva e urisë që kërkon hapjen e kutive për hir të transparencës dhe për të bërë një pikë kthese njëherë e mirë nga tradita e deritanishme e cënimit të zgjedhjeve. […]

Uncategorized

Komisioni i Shërbimit Civil, ai i Ruzhdies dhe greva e urisë

Komisioni i Shërbimit Civil, ai i Ruzhdies dhe greva e urisë botuar tek gazeta Shqip E gjithë vëmendja e opinionit publik tanimë është përqëndruar tek greva e urisë që kërkon hapjen e kutive për hir të transparencës dhe për të bërë një pikë kthese njëherë e mirë nga tradita e deritanishme e cënimit të zgjedhjeve. […]

Uncategorized

Patriotizmi shqiptar midis kozmopolitanizmit dhe provincializmit

Patriotizmi shqiptar midis kozmopolitanizmit dhe provincializmit botuar tek gazeta Shqip Tërësia territoriale është padyshim një ndër dy tre gjërat më të rëndësishme dhe delikate në gjithë historinë e cilitdo shteti por në Shqipëri është trajtuar nga qeveritarët si të ishte diçka teknike, rastësore e periferike. Vendimi unanim i gjykatës kushtetuese jo vetëm që tregoi shkeljen […]

Uncategorized

Pas rënies së murit të Shengenit

Pas rënies së murit të Shengenit botuar tek gazeta Shqip Një ndër gjërat që e bën Shqipërinë të famshme në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare është izolimi i skajshëm gjatë së kaluarës komuniste duke bërë shërbyer si ilustrim klasik në literaturë sa herë përmendet termi autarki. Vetëm ndonjë vend si Korea e Veriut mund ta rivalizonte […]

Uncategorized

Shqipëria e Realit dhe Shqipëria e realitetit

Shqipëria e Realit dhe Shqipëria e realitetit botuar tek gazeta Shqip Prej një jave vazhdon jehona e fikjes së dritave të stadiumit Qemal Stafa në ndeshjen midis Realit të Madridit dhe Gramozit, duke uzurpuar hapjen e revistave kryesore të lajmeve në televizione, faqet e para dhe titujt kryesorë të shtypit shqiptar si dhe duke u […]

Back To Top