Month: August 2007

Uncategorized

Problemet që dalin nga krijimi i qendrës albanologjike

Problemet që dalin nga krijimi i qendrës albanologjike Botuar tek gazeta Panorama Më në fund iu dha fund procesit të reformimit të Akademisë së Shkencave, të fundmit akademi shkencash të ish bllokut komunist që vazhdonte me kokëfortësi t’i qëndronte besnike modelit të sajdisur dikur në Kremlin. Ky institucion qëndronte stoik i qëllimit të shtetit totalitar […]

Uncategorized

Për një histori pa komandë nga lart

Për një histori pa komandë nga lart Botuar tek gazeta Panorama   Mjafton të hapen gazetat me lajmet  e këtyre ditëve të fundit dhe të shqyrtohen me skrupulozitet akademik lajmet dhe diskutimet lidhur me propozimin e kryeministrit për të rishkruar historinë, për të kuptuar se çfarë mentaliteti i prapambetur mbijeton tek ne lidhur me trajtimin […]

Uncategorized

Diplomacia e turbulluar dhe inferiore e Shqipërisë

Diplomacia e turbulluar dhe inferiore e Shqipërisë Botuar tek gazeta Panorama Para pak javësh një student imi i vitit të parë u pranua si pjesëmarrës në një seminar të organizuar në Kragujevac të Serbisë prej universitetit prestigjioz John Hopkins. Pasi mori ftesën me ngazëllim të madh duke qenë se ishte edhe përvoja e tij e […]

Uncategorized

Diplomacia e turbulluar dhe inferiore e Shqipëris

Diplomacia e turbulluar dhe inferiore e Shqipërisë Botuar tek gazeta Panorama Para pak javësh një student imi i vitit të parë u pranua si pjesëmarrës në një seminar të organizuar në Kragujevac të Serbisë prej universitetit prestigjioz John Hopkins. Pasi mori ftesën me ngazëllim të madh duke qenë se ishte edhe përvoja e tij e […]

Uncategorized

Fluturimi Rinas Prishtinë përkundrejt rrugës Durrës Morin

Fluturimi Rinas Prishtinë përkundrejt rrugës Durrës Morinë Botuar tek revista Klan   Duke parë volumin e punimeve, retorikën qëe e ka shoqëruar projektin, implikimin politik, ngutin me të cilin është vënë në jetë dhe koston tejet të lartë, duket qartë që një ndër prioritetit e kësaj qeverie ka qenë padyshim ndërtimi i rrugës Durrës-Morinë. Kjo […]

Uncategorized

Fluturimi Rinas Prishtinë përkundrejt rrugës Durrës Morinë

Fluturimi Rinas Prishtinë përkundrejt rrugës Durrës Morinë Botuar tek revista Klan   Duke parë volumin e punimeve, retorikën qëe e ka shoqëruar projektin, implikimin politik, ngutin me të cilin është vënë në jetë dhe koston tejet të lartë, duket qartë që një ndër prioritetit e kësaj qeverie ka qenë padyshim ndërtimi i rrugës Durrës-Morinë. Kjo […]

Back To Top