Month: April 2007

Uncategorized

Taksa e sheshtë: ëelësi i zhvillimit të Shqipëris

Taksa e sheshtë: ëelësi i zhvillimit të Shqipërisë Botuar tek gazeta Panorama   Në kushtet e konfliktualiteti intensiv politik që po përjetojmë gjatë muajve të fundit, ndodh që shumë nisma të rëndësishme apo projekte domethënëse të ikin pa u vënë re ose të kundërshtohen dhe bllokohen plotësisht pa u peshuar mirë vetëm për hir të […]

Uncategorized

Taksa e sheshtë: çelësi i zhvillimit të Shqipërisë

Taksa e sheshtë: çelësi i zhvillimit të Shqipërisë Botuar tek gazeta Panorama   Në kushtet e konfliktualiteti intensiv politik që po përjetojmë gjatë muajve të fundit, ndodh që shumë nisma të rëndësishme apo projekte domethënëse të ikin pa u vënë re ose të kundërshtohen dhe bllokohen plotësisht pa u peshuar mirë vetëm për hir të […]

Uncategorized

Fijet që nuk priten në ekran (Manipulimi Televiziv i Historise)

Fijet që nuk priten në ekran (Manipulimi Televiziv i Historise) Adri Nurellari Botuar tek gazeta Shqip   Në vendin tonë roli i televizionit është bërë tmerrësisht i fuqishëm në formësimin e opinioneve, bindjeve, qëndrimeve në përgjithësi dhe memories kolektive në veçanti. Kjo e fundit është në mënyrë të veçantë e kërcënuar nga televizioni pasi pjesa […]

Uncategorized

Pikëpyetjet e vendimit për akademinë e shkencave

Pikëpyetjet e vendimit për akademinë e shkencave Botuar tek gazeta Panoram   Nuk kanë  kaluar shumë ditë nga vendimi i gjykatës kushtetuese për të kundërshtuar reformimin që ka nisur qeveria ndaj Akademisë së Shkencave. Ndërsa kundërshtimet e mëparshme të Gjykatës Kushtetuese kishin njëfarë logjike sepse trajtoheshin të drejtat themelore që parashikohen nga kushtetuta sikurse është […]

Uncategorized

Sistemi proporcional: një burim korrupsioni

Sistemi proporcional: një burim korrupsioni Botuar tek Revista Klan   Çështja e zgjedhjeve vazhdon të jetë në qendër të vëmendjes së publikut në vendin tonë dhe jo vetëm që nuk ka ndër mend të dalë në periferi si çështje por me sa duket po përshkallëzohet në skenare të reja të tipit revolucion të sistemit elektoral […]

Back To Top