Month: July 2009

Uncategorized

Forca e ligjit dhe depolitizimi i zgjedhjeve

FORCA E LIGJIT DHE DEPOLITIZIMI I ZGJEDHJEVE botuar tek gazeta Shqip Ndërkohë që KQZ është gati për të bërë publik rezultatin final të zgjedhjeve parlamentare, gëzimi publik për mungesën e turbullirave gjatë ditës së votimit është harruar, duke qenë se u zëvendësua nga shija e hidhur e procesit të tejzgjatur, jo transparent e të tensionuar […]

Uncategorized

Keqinterpretimet për pasojat e sistemit të ri zgjedhor

Keqinterpretimet për pasojat e sistemit të ri zgjedhor Botuar tek gazeta Shqip Tanimë që rezultati i zgjedhjeve është duke u qartësuar plotësisht dhe qe mbështetja elektorale për qeverinë në fuqi është duke u konfirmuar kanë rifilluar menjëherë justifikimet për rezultatin dhe mveshja e fajeve. Në këtë valë justifikimesh në qendër të tabelës së qitjes është […]

Uncategorized

Prapë në geto

Prapë në geto Botuar tek gazeta Shqip Po të pyeten lidhur me procesin e integrimit evropian, padyshim shumica dërrmuese çon menjëherë ndër mend heqjen e vizave dhe udhëtimin e lirshëm drejt vendeve perëndimore. Pikësëpari duhen qartësuar disa koncepte dhe procese. Duhet dalluar koncepti i lehtësimit të marrjes së vizave nga liberalizimi i vizave dhe nga […]

Back To Top