Year: 2009

Uncategorized

Zëvendësimi i politikës nga spektakli

Zëvendësimi i politikës nga spektakli Botuar tek gazeta Shqip Zgjedhjet e këtij viti në aspektin e komunikimit politik shënuan një hap të ndjeshëm përpara, njëherazi cilësor dhe sasior jo vetëm si pasojë e rëndësisë së madhe të këtyre zgjedhjeve për palët që morën pjesë por edhe si rrjedhojë e reformës elektorale. Pikësëpari vlen të përmendet […]

Uncategorized

Gara drejt fundit

Gara drejt fundit Botuar tek gazeta Shqip Konformizmi dhe sjellja kolektivisht në mënyrë të ngjashme është fatkeqësisht ndër trashëgimitë më tipike që kemi marrë prej komunizmit. Kjo manifestohet me atë fenomen që në terminologjinë e shkencave sociale quhet “herd behaviour” dhe që më së miri mund të shqipërohej në shqip si “sjellje e kopesë”. Sjellja […]

Uncategorized

Shtet pa dinjitet

Shtet pa dinjitet Botuar tek gazeta Shqip Intensiteti i zhvillimeve të përditshme politike shpesh na shkëput nga panorama e përgjithshme e zhvillimeve historike që ndodhin në vendin tonë dhe na përqendrojnë tek probleme të panumërta që i lënë vendin njëra tjetrës por pa u zgjidhur asnjëherë. Shpesh zgjedhim që të mos e shohim panoramën e […]

Uncategorized

RROKOPUJA E KAPITALIT SOCIAL SHQIPTAR

RROKOPUJA E KAPITALIT SOCIAL SHQIPTAR botuar tek gazeta Shqip Në shkencat politike gjithnjë e më shumë po zë hapësirë studimi i rolit të të ashtuquajturit ‘kapitali social‘, në zhvillimin e një vendi. Lidhur me këtë temë, spikat puna e Robert Putnam, i cili zhbironte se çfarë e bënte funksionale demokracinë. Përse në disa vende, institucionet […]

Uncategorized

TURIZMI SHQIPTAR, NJE ILUZION TEJMASE I USHQYER

TURIZMI SHQIPTAR, NJE ILUZION TEJMASE I USHQYER botuar tek gazeta Shqip Eshtë bërë tanimë traditë në Shqipëri që, çdo sezon turistik të shoqërohet me komente entuziaste për ecurinë dhe zhvillimin “marramendës” të turizmit shqiptar. Toni i papërmbajtur optimist me të cilin komentohet turizmi shqiptar, si dhe të dhënat, gati-gati të kujtojnë arritjet e planeve pesëvjeçare […]

Back To Top