Month: July 2006

Uncategorized

Pse duhet “privatizuar” edhe ushtriaë

Pse duhet “privatizuar” edhe ushtriaë Botuar tek gazeta Tirana Observer   Me konsolidimin e demokracisë në Shqipëri, gradualisht ka rënë edhe roli i ushtrisë  për shoqërinë tonë duke dalë në qendër të opinionit publik dhe debateve mediatike vetëm atëherë në rastet e emergjencave humanitare, në rastet e misioneve ushtarake jashtë vendit dhe në rastet fatkeqe […]

Uncategorized

Akademia e Shqiptare e Shkencave: Një kolkoz që sfidon

Akademia e Shqiptare e Shkencave: Një kolkoz që sfidon historinë Botuar tek gazeta Panorama Letra e hapur e Akademisë së Shkencave dëshmoi edhe njëherë se sa i mbyllur është ky institucion ndaj nevojave dhe kërkesave të kohës, rrethanave që diktohen nga konjuktura e sistemit politiko-ekonomik, ku jetojmë si dhe ndaj debatit, rrahjes së ideve dhe […]

Back To Top