Month: May 2007

Uncategorized

Standardet e dyfishta që po delegjitimojne kauzën

Standardet e dyfishta që po delegjitimojne kauzën Botuar tek gazeta Panorama   Rotacioni politik në Shqipëri, sikurse edhe ndodh në të gjitha vendet ku ekonomia është në dorë të patronazhit politik, shoqërohet me një penalizmi të satelitëve të kundërshtarit dhe me shpërblimin e aleatëve. Kjo gjë ndodhi një dekadë më parë në vendin tonë dhe […]

Uncategorized

Standardet e dyfishta që po delegjitimojne kauz

Standardet e dyfishta që po delegjitimojne kauzën Botuar tek gazeta Panorama   Rotacioni politik në Shqipëri, sikurse edhe ndodh në të gjitha vendet ku ekonomia është në dorë të patronazhit politik, shoqërohet me një penalizmi të satelitëve të kundërshtarit dhe me shpërblimin e aleatëve. Kjo gjë ndodhi një dekadë më parë në vendin tonë dhe […]

Uncategorized

Qeverisja midis arbitraritetit dhe legjitimitetit

Qeverisja midis arbitraritetit dhe legjitimitetit Botuar tek Revista Klan   Disa prej betejave më të fundit të qeverisë kanë hasur një rezistencë të jashtëzakonshme nga shumica e përfaqësuesve të forcave të gjalla të shoqërisë shqiptare. Mirëpo kjo situatë nxjerr në pah debatin klasik midis legalitetit dhe legjitimitetit. Nga një anë një pjesë e mirë e […]

Uncategorized

Poshtë shteti kusar dhe rroftë informaliteti!!!

Poshtë shteti kusar dhe rroftë informaliteti!!! Botuar tek gazeta Panorama Në momentet e fundit të fundit të komunizmit, ende pa dhënë shpirt, befas në Shqipëri filloi të shfaqej tregu informal që asokohe u stigmatizua si treg i zi. Kuptohet që ideologjia komuniste nuk kishte sesi të mos ta përçmonte rendin spontan që përfaqësohet nga tregu […]

Back To Top