Month: February 2006

Uncategorized

Ligjet e tregut si ligjet më efikase kundër diskriminimit

Ligjet e tregut si ligjet më efikase kundër diskriminimit Botuar tek gazeta Standard Një ndër paragjykimet kryesore që ekzistojnë për tregun e lirë përkon çuditërisht edhe me një ndër karakteristikat më superiore të tij, bëhet fjalë për diskriminimin. Kështu antiglobalistët thonë se në kushtet e tregut të lirë, popujt e varfër diskriminohen nga vendet e […]

Uncategorized

Privatizimi i vonuar i kërkimit shkencor

Privatizimi i vonuar i kërkimit shkencor Botuar tek gazeta Standard   Një ndër reformat më të vonuara që janë bërë në Shqipëri ka qenë reformimi i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe i instituteve kërkimore shkencore. Më në fund një ndër rudimentet e fundit institucionale sovjetike të mbetura në Shqipëri po i nënshtrohet globalizimit dhe […]

Uncategorized

Privatizimi i vonuar i kërkimit shkencor

Privatizimi i vonuar i kërkimit shkencor Botuar tek gazeta Standard   Një ndër reformat më të vonuara që janë bërë në Shqipëri ka qenë reformimi i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe i instituteve kërkimore shkencore. Më në fund një ndër rudimentet e fundit institucionale sovjetike të mbetura në Shqipëri po i nënshtrohet globalizimit dhe […]

Uncategorized

Poshte Objektiviteti, rrofte subjektiviteti

Poshte Objektiviteti, rrofte subjektiviteti Botuar tek gazeta Standard Edhe pse i vogël vendi ynë, gumëzhin nga një mori e jashtëzakonshme mediash, qofshin elektronike qoftë të shtypur. Roli i përgjithshëm i mediave në një vend është i pazëvendësueshëm dhe jashtëzakonisht i çmuar. Mirëpo, pavarësisht nga larmia e rrallë e këtyre institucioneve mediatike tek opinioni publik (qoftë […]

Uncategorized

Poshtë objektiviteti, rroftë subjektiviteti

  Poshtë objektiviteti, rroftë subjektiviteti Botuar tek gazeta Standard   Edhe pse i vogël vendi ynë, gumëzhin nga një mori e jashtëzakonshme mediash, qofshin elektronike qoftë të shtypur. Roli i përgjithshëm i mediave në një vend është i pazëvendësueshëm dhe jashtëzakonisht i çmuar. Mirëpo, pavarësisht nga larmia e rrallë e këtyre institucioneve mediatike tek opinioni […]

Back To Top