Month: April 2006

Uncategorized

Traktat kundër klasikes

Traktat kundër klasikes Botuar tek gazeta Tirana Observer Diskutimet e përditshme në ambientet mondane të Evropës ende flasin me nostalgji për të ashtuquajturën belle époque, një periudhë lulëzimi të artit, estetikës dhe stilit të jetës që arrin maksimumin në fundin e shekullit të nëntëmbëdhjetë deri në luftën e parë botërore. Kjo periudhë quhej një kohë […]

Uncategorized

Me forcën e rrug

Me forcën e rrugës Botuar tek gazeta Tirana Observer Pas disa javë protestash dhe demonstratash, qeveria franceze u dorëzua ndaj presionit dhe u tërhoq nga ligji Kontrata e Parë e Punësimit (CPE Contract Premier Embauche). Bëhej fjalë për një ligj që nuk ishte shpëtimi i Francës por thjesht hap i parë drejt shpëtimit. Në kushtet […]

Uncategorized

Revoltat e rinisë së Francës: mbreti nuk është lakuriq

Revoltat e rinisë së Francës: mbreti nuk është lakuriq Botuar tek gazeta Tirana Observer   Studimet thonë se arsyeja kryesore pse femrat nuk shkojnë të vizitohen për të parë nëse kanë kancer në gji, nuk është siguria se asgjë nuk ka për t’i gjetur, por frika se mos zbulojnë se kanë kancer. Dhe kjo frikë […]

Back To Top