Month: September 2007

Uncategorized

Ekonomia e lire përkundrejt korrupsionit

Ekonomia e lire përkundrejt korrupsionit Botuar tek gazeta Panorama Korrupsioni në Shqipëri ngelet ende në nivele shumë të larta sikurse edhe tregohet nga studimi i përvitshëm të organizatës ndërkombëtare Trasnparency International. Ekzistojnë disa versione lidhur me shkaqet që sjellin këto nivele të larta që variojnë nga shpjegime për kulturën e popullit shqiptar tek hamendësime se […]

Uncategorized

Dëmet maksimale të rrogës minimale

Dëmet maksimale të rrogës minimale Botuar tek revista Klan     Një ndër motot më të famshme të Marksit ka qenë : “ Të gjithëve të marrin sipas nevojave dhe të japin sipas mundësive”. Këtu e ka frymëzimin politika e rrogave minimale që kërkojnë prej punëdhënësve që të paguajnë punëtorët një shumë të ‘përshtatshme’ për […]

Back To Top